-
6618 -
5807 -
102912 -
3705
122005 plików
894,4 GB
Psująca się wędlina po kilku dniach to nic niezykłego skoro nawet niby wiejskie szynki są wędzone w chemikaliach. Gdyby żywność się nie psuła to nie byłoby zbytu. Wystarczy zaczać samemu przetwarzać mięso. Podam przepis na początek ..około 50 dag surowej chudej szynki byle by nie marketu .50dag soli , 1 ząbek startego czosnku , paczka mielonej kolendry ,pół paczki słodkiej papryki łyżeczka zmielonego pieprzu ,oregano , Mięso natrzeć tą mieszankai położyć w lodówce na 4 dni codziennie obracając nadmiar wody zlewać. po 4 dniach włożyć do garnka na 2 dni obciążyc maksymalnie aby wycisnąc reszkę wody z mięsa . a pózniej jest wędlina na carpacio lub na kanapki za którą w sklepie płaci się 50 za kg a itak to sama chemia...Pozdrawiam
- sortuj według:
-
0 -
0 -
34 -
0
34 plików
3,11 GB